Faydalı qida məhsulları


- Tərkibində yüksək səviyyədə qidalı maddələr və həyati vacib elementlər olan məhsullar: yağsız süd və süd məhsulları, yağsız ət, quş, həftədə 1-2 dəfə yağsız balıq (qızılbalıq, pikşa, kambala, treska), təzə tərəvəz və meyvələr, tərəvəz və meyvə şirələri, kartof, düyü və buğda unu məmulatları
- Yerli mövsüm məhsulları
- Ekoloji təmiz məhsullar – orqanizmə pestisidlərin və veterinar dərman preparatların daxil olmasının qarşısının alınması məqsədilə
- Doymamış və polidoymamış yağ turşuları : bitki yağı ( günəbaxan yağı, soya yağı, qarğıdalı yağı, zeytun yağı), balıq ( skumbriya, siyənək, qızılbalıq)
- Gün ərzində 30 qramdan az olmayaraq ballast maddələr
- Kifayət qədər maye qəbulu: təbii mineral su, tərəvəz və meyvə şirələri, çay
- Müntəzəm olaraq – tərkibində dəmir olan qida məhsulları - ət, balıq. Dəmirin daha yaxşı sorulması üçün C vitamini ilə zəngin qida məhsulları da vacibdir.
- Hamiləliyin başlanğıcı
-
Sizi qarşıda nə gözləyir?
- Dölün tərpənməsini hamiləliyin hansı həftəsindən sonra hamilə qadın hiss etməyə başlayır?
- Hamiləlik dövründə süd ifrazı
- Düşüklə nəticələnən hamiləlik
- Hamiləlikdə yataq rejimi
- Hamiləlik vaxtı striyalar (dəri dartılması)
- Vakuum və maşaların tətbiqi ilə doğuş
- Ana südünün saxlanması
- Körpəni başqasının qucağına ötürmək
- Uşaq otağının döşənməsi
- Körpəni rahatlatmaq
- Körpəni masaj etmək
- Ehtimal olunan doğuş tarixini necə müəyyən etmək olar?
-
Sağlam qidalanma
- Karbohidratlar
- Yağlar
- Zülallar
- Qidalı mikromaddələr
- Vitamin A
- B1, B2,B6, B12 vitaminləri
- C vitamini
- Yağ turşuları
- Dəmir
- Yod
- Maqnezium
- Fol turşusu
- Sink
- Faydalı qida məhsulları
- Südverən ananın qidalanması necə olmalıdır?
- Hamilələrin qidalanmasında tövsiyələr
- Hamiləlikdə sağlam həyat tərzi
- Omega 3
- Hamiləlikdə yaşıl çay qəbulu
- Qablaşdırılmış qidaların təsirləri
- Hamiləlikdə dehidratasiyanın təsirləri
- Hamiləlik dövründə yumurta yemək təhlükəsizdirmi?