Südverən ananın qidalanması necə olmalıdır?


Ananın yediyi qidalardan asılı olaraq, südün qoxusu, dadı dəyişə bilər. Bunun üçün də laktasiya (südvermə) dövründə ana yediklərinə diqqət etməli, onun qida rasionu mineral və vitaminlərlə zəngin olmalı və sağlam qidalanmalıdır. Bu, ananın sağlamlığını qorumaqla yanaşı, həmçinin, südünü də artırır.
Süd verən ananın gündəlik qida rasionunda aşağıdakı məhsullar olmalıdır:
Gün ərzində 2 litrdən az olmayaraq su qəbulu
Yaşıl tərəvəzlər və göyərtilər
Razyana yaxud kəklikotu tərkibi çaylar
Kalsium və maqneziumla zəngin qidalar, çərəzlər (xurma,əncir və s)
Bitki lifi tərkibli məhsullar (yulaf, qarabaşaq və s.)
Bəs ana süd verən zamanı nələrdən istifadə etməməlidir?
Spirtli içkilər
Soğan və sarımsaq kimi acı dada sahib tərəvəzlər
Tünd çay və qəhvə
Süni əlavə qatılmış qidalar
Allergiyaya səbəb ola biləcək meyvələr (sitrus meyvələri)
Paxlalı bitkilər və kələm
Konservləşdirilmiş məhsullar
Mayonez
- Hamiləliyin başlanğıcı
-
Sizi qarşıda nə gözləyir?
- Dölün tərpənməsini hamiləliyin hansı həftəsindən sonra hamilə qadın hiss etməyə başlayır?
- Hamiləlik dövründə süd ifrazı
- Düşüklə nəticələnən hamiləlik
- Hamiləlikdə yataq rejimi
- Hamiləlik vaxtı striyalar (dəri dartılması)
- Vakuum və maşaların tətbiqi ilə doğuş
- Ana südünün saxlanması
- Körpəni başqasının qucağına ötürmək
- Uşaq otağının döşənməsi
- Körpəni rahatlatmaq
- Körpəni masaj etmək
- Ehtimal olunan doğuş tarixini necə müəyyən etmək olar?
-
Sağlam qidalanma
- Karbohidratlar
- Yağlar
- Zülallar
- Qidalı mikromaddələr
- Vitamin A
- B1, B2,B6, B12 vitaminləri
- C vitamini
- Yağ turşuları
- Dəmir
- Yod
- Maqnezium
- Fol turşusu
- Sink
- Faydalı qida məhsulları
- Südverən ananın qidalanması necə olmalıdır?
- Hamilələrin qidalanmasında tövsiyələr
- Hamiləlikdə sağlam həyat tərzi
- Omega 3
- Hamiləlikdə yaşıl çay qəbulu
- Qablaşdırılmış qidaların təsirləri
- Hamiləlikdə dehidratasiyanın təsirləri
- Hamiləlik dövründə yumurta yemək təhlükəsizdirmi?