Şəxsi hesab açmaqla Siz hər həftə övladınızın inkişaf mərhələsi, ana bətnində olan dəyişikliklər və yeni layihələrimiz haqqında bildirişlər vasitəsilə məlumat əldə edəcəksiniz.

Qeydiyyatdan keç

Qeyd: Bütün istifadəçi məlumatları məxfi saxlanılır


Ana südünün saxlanması

1. Südü sağın. Bunun üçün südsağanınızdan istifadə edin, ya da döşünüzü əllə steril qabın içinə sığayın. Məsələn, bu qab butulka ola bilər. Tövsiyə olunur ki, analar bir tam yedizdirmənin (60-120 ml) və yarım yedizdirmənin (30-60 ml) payını yığsınlar.

2. Qabın ağzını bərk bağlayın.

3. Qabın üstünə ayın tarixini və  saatı qeyd edin.

4. Qabı soyuducuya qoyun, ya da içindəkiləri plastik qaba boşaldıb dondurucuda saxlayın. Ana südü soyuducuda beş günə qədər qala və bu beş gün ərzində istənilən vaxt doldurula bilər. Ana südü dondurucuda

        2-4 ay qala bilər.

Saxlanmış südün isidilməsi

1. Əgər südü dondurucuda saxlamısınızsa, onu içi isti (qaynar yox) su olan qabın içində saxlayaraq buzunu açın, ya da qabı soyuducuya qoyub buzun açılmasına imkan verin. İçindəki mayeni butulkaya boşaldın.

2. Süd ilıq olana qədər butulkanı isti suyun içində saxlayın.

3. Butulkanın ağzına əmzik taxın.

4. Butulkanı yavaşca o yan-bu yana yırğalayın. Bəzən isinmə zamanə südün yağı ayrılır, bununla yağı mayeyə qarışdıracaqsınız . Butulkanı silkələməyin.

5. Südün hərarətini yoxlayın. Süddən bir-iki damcı biləyinizin iç tərəfinə damızdırın. Süd bədən hərarətində, ya da bir az sərin olmalıdır. Əgər süd çox istidirsə, qoyun soyuducuda soyusun.

6. Südü uşağa verin. Körpənin içib bitirmədiyi südü tullayın