Hamiləlikdə yaşıl çay qəbulu


Bəzi mənbələrə görə, yaşıl çay ananın orqanizmində fol turşusu səviyyəsini azaldır. 2008-ci ildə aparılan bir araşdırmanın nəticəsinə görə qara və yaşıl çay içənlərin plazmasında su içənlərlə müqayisədə fol turşusu səviyyəsi nisbətən daha aşağıdır.
Bütün çaylar kimi yaşıl çay da dəmirin sorulmasını pisləşdirir. Belə ki, yaşıl çay dəmirin bağırsaqda qana keçməsinin qarşısını alır.
Tərkibindəki kafein eyni miqdar kofenin tərkibindəkindən daha artıqdır. Kafein isə hamiləlikdə uzaq durmalı olduğunuz maddələrdən biridir.
Bitki çaylarının tərkibini tam bilmədiyimizdən, yaxşı olar ki, hamiləlik müddətində bu kimi çaylardan bir müddət uzaq durasınız. Əvəzində isə suyu daha çox istifadə etməyiniz tövsiyə olunur.
- Ehtimal olunan doğuş tarixini necə müəyyən etmək olar?
-
Sağlam qidalanma
- Karbohidratlar
- Yağlar
- Zülallar
- Qidalı mikromaddələr
- Vitamin A
- B1, B2,B6, B12 vitaminləri
- C vitamini
- Yağ turşuları
- Dəmir
- Yod
- Maqnezium
- Fol turşusu
- Sink
- Faydalı qida məhsulları
- Südverən ananın qidalanması necə olmalıdır?
- Hamilələrin qidalanmasında tövsiyələr
- Hamiləlikdə sağlam həyat tərzi
- Omega 3
- Hamiləlikdə yaşıl çay qəbulu
- Qablaşdırılmış qidaların təsirləri
- Hamiləlikdə dehidratasiyanın təsirləri