Yağ turşuları


Omeqa-3 və Omeqa-6 yağ turşuları immun sistemin möhkəmlənməsində vacib rol oynayır. Yağ turşuları qanın laxtalanmasını tənzimləyir, göz və sinir sistemi üçün tikinti materiallarıdır. Omeqa-3 somon balığında, skumbriyada çoxdur. Kətan toxumu və balqabaq tumları da bu vacib maddələrlə zəngindir. Yağ turşularına tələbatı ödəmək üçün Siz həftədə 2 dəfə rasionunuza dəniz balığı daxil etməlisiniz. Əgər bu alınmırsa, balıq yağı kapsulalarını qəbul edin. Bu halda Sizin orqanizminiz doymamış yağ turşuları ilə təmin olunmuş olacaq. Bu tövsiyə xüsusilə hamiləliyin ikinci yarısı üçün aktualdır.
- Ehtimal olunan doğuş tarixini necə müəyyən etmək olar?
-
Sağlam qidalanma
- Karbohidratlar
- Yağlar
- Zülallar
- Qidalı mikromaddələr
- Vitamin A
- B1, B2,B6, B12 vitaminləri
- C vitamini
- Yağ turşuları
- Dəmir
- Yod
- Maqnezium
- Fol turşusu
- Sink
- Faydalı qida məhsulları
- Südverən ananın qidalanması necə olmalıdır?
- Hamilələrin qidalanmasında tövsiyələr
- Hamiləlikdə sağlam həyat tərzi
- Omega 3
- Hamiləlikdə yaşıl çay qəbulu
- Qablaşdırılmış qidaların təsirləri
- Hamiləlikdə dehidratasiyanın təsirləri